Publicat

12

iunie

2017

18:20

1734

vizualizări

Alcoolul, duşmanul de temut al creierului

Chiar şi consumul moderat de băuturi alcoolice poate avea efecte negative asupra creierului, avertizează specialiştii.

Alcoolul, duşmanul de temut al creierului

Chiar şi consumul moderat de băuturi alcoolice poate avea efecte negative asupra creierului, avertizează specialiştii.

În cadrul unui studiu desfăşurat pe o perioadă de 30 de ani, experţii au analizat creierele a 550 de persoane cu vârstă medie împărţiţi în trei categorii: băutori constanţi, băutori ocazionali şi abstinenţi.

Conform Reuters, experţii au descoperit că persoanele care consumă alcool în mod constant dezvoltă un risc crescut de atrofie hipocampică.

Persoanele care consumă mai mult de 30 de unităţi de băuturi alcoolice pe săptămână prezintă cel mai mare risc, însă chiar şi cei care consumă băuturi alcoolice moderat (între 14 şi 21 de unităţi pe săptămână) se expun acestui risc.

O unitate înseamnă 10 mililitri (ml) de alcool pur. Un pahar mare cu bere conţine circa două unităţi de alcool, o sticlă cu vin are în jur de nouă unităţi de alcool, iar un shot de băutură spirtoasă de 25ml are o unitate.

„Nu am descoperit niciun efect pozitiv al consumului moderat asupra creierului”, conform studiului. Cercetătorii din cadrul Universităţii Oxford şi University College London au afirmat că rezultatele infirmă limitele impuse de anumite state asupra consumului moderat de alcool.

Citeşte continuarea în Descoperă

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info