Publicat

1

august

2017

20:15

2355

vizualizări

Mesaj către Trump: “Poţi începe să-ţi faci griji. Stop. Urmează detalii. Stop”

Am citat varianta evreiască dintr-o foarte veche anecdotă de pe vremea telegramelor.

Mesaj către Trump: “Poţi începe să-ţi faci griji. Stop. Urmează detalii. Stop”

Am citat varianta evreiască dintr-o foarte veche anecdotă de pe vremea telegramelor.

Lăsând gluma la o parte, pacea din Orientul Mijlociu (preşedintele Donald J. Trump declara că are un ginere-consultant, singurul care ar putea s-o construiască) e chiar mai în impas decât pe vremea lui Obama, când măcar navetistul John Kerry îşi înţelegea bine fiecare eşec.

Preşedintele Statelor Unite ar putea să înceapă să-şi facă griji, cu condiţia să îi explice cineva nu doar ce conţine subsolul Orientului Mijlociu, ci şi ce se află la suprafaţă.
Palestinienii din Cisiordania sunt profund nemulţumiţi de discuţiile moderate de americani, care sunt departe de debutul vreunei negocieri, fiind mai ales întâlniri de informare pentru trimisul special Greenblatt. Palestinienii din Gaza au un avantaj: nu şi-au făcut nici un moment iluzii cu privire la promisiunile lui Trump. Context în care premierul Netanyahu continuă tacticos procesul de extindere a coloniilor.

Însă Donald J. Trump nu poate fi învinuit de nimic, câtă vreme nimeni nu-i arată cum miliţiile şiite antrenate de iranieni fac legea peste tot, în Siria apărându-l pe Bashar al Assad, în Irak  cucerind  teritorii ale Daesh, în Yemen sprijinind rebelii huthi – de pe coastele Mediteranei în Golful Aden.

Preşedintele Americii nu poate fi învinuit de nimic, când cu seninătate, zilele trecute, pe peluza Casei Albe, la conferinţa de presă comună cu premierul Saad Haririi (care conduce o coaliţie unde Hizballah, “Partidul lui Allah”, are un rol-cheie) l-a felicitat pe acesta, pentru că “Libanul se află în prima linie a luptei împotriva ISIS, al-Qaeda şi Hizballah”.

Urmează detalii.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info