Publicat

5

februarie

2020

15:54

56

vizualizări

Aplicaţia Facebook care le va permite părinţilor un control mai strict asupra activităţii copiilor

Compania Facebook a anunţat noi unelte şi funcţii pentru control parental în cazul unei aplicaţii folosite des de utilizatori cu vârste sub 13 ani.

Aplicaţia Facebook care le va permite părinţilor un control mai strict asupra activităţii copiilor

Compania Facebook a anunţat noi unelte şi funcţii pentru control parental în cazul unei aplicaţii folosite des de utilizatori cu vârste sub 13 ani.

Astfel, părinţii ai căror copii folosesc aplicaţia Messenger vor putea să vadă istoricul conversaţiilor, cele mai recente fotografii şi videoclipuri trimise şi primite de aceştia şi chiar vor putea să le elimine dacă doresc, informează Mediafax, care citează The Mirror.

Decizia companiei vine după o perioadă în care s-a discutat mult timp despre politicile Facebook de protejare a copiilor.

Anul trecut, în august, celebra reţea de socializare recunoştea o breşă de securitate în aplicaţia Messenger Kids, care le permitea copiilor să intre în grupuri de chat din care făceau parte şi membri pe care părinţii lor nu i-au aprobat.

Mai mult, tot anul trecut, după ce a anunţat că intenţionează să extindă criptarea end-to-end (mesajele pot fi văzute doar de utilizatorii implicaţi în conversaţie) pe serviciile sale de mesagerie, Facebook a intrat în atenţia mai multor guverne privind politicile de protejare a copiilor.

Autorităţile se temeau că acest lucru ar împiedica detectarea persoanelor care abuzează copii în mod virtual.

În acest context, în decembrie 2019, autorităţile de la Washington şi de la Londra s-au opus acestei iniţiative, prin intermediul unei scrisori comune, în încercarea de a contracara fenomenele de terorism şi abuz împotriva copiilor.

Cele două state şi-au propus semnarea unui acord special care ar permite forţelor de ordine să solicite companiilor de tehnologie accesul la conţinutul mesajelor care implică suspecţi de terorism sau de abuz împotriva copiilor, într-un timp mult mai scurt.

În urma aplicării acestui demers legislativ, forţele de ordine ar putea obţine informaţii în săptămâni, chiar zile, comparativ perioadelor actuale de aşteptare de şase luni, până la doi ani.

La rândul său, Facebook a răspuns, printr-un comunicat, că se va opune cu vehemenţă "eforturilor guvernamentale de a construi instrumente de obţinere a informaţiilor", care ar submina securitatea şi intimitatea utilizatorilor.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info