Publicat

25

septembrie

2019

19:58

396

vizualizări

Macron rupe tăcerea: Franţa nu poate primi toţi migranţii

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că ţara sa „nu poate găzdui pe toată lumea”, în contextul noii abordări a Administraţiei sale referitoare la imigraţie, informează Al Jazeera.

Macron rupe tăcerea: Franţa nu poate primi toţi migranţii

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat că ţara sa „nu poate găzdui pe toată lumea”, în contextul noii abordări a Administraţiei sale referitoare la imigraţie, informează Al Jazeera.

Săptămâna trecută Macron a anunţat o înăsprire a politicilor privind imigraţia, acesta explicând că Guvernul trebuie să prevină ca alegătorii să opteze pentru formaţiunile de extremă dreapta.

„Franţa nu poate găzdui pe toată lumea dacă vrea să găzduiască oamenii în condiţii bune”, a declarat Macron pentru Europe 1. Preşedintele francez se află zilele acestea la New York, unde participă la sesiunea anuală a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

El a spus că Franţa a înregistrat o creştere a numărului de solicitanţi de azil după alegerile prezidenţiale din 2017 şi a adăugat că este nevoie de o cooperare mai strânsă la nivel european în privinţa imigraţiei.

„Nu există suficientă cooperare în Europa şi este necesar să analizăm acest fenomen al imigraţiei şi să luăm decizii”, a spus el.

Declaraţiile lui Macron vin în condiţiile în care Parlamentul de la Paris urmează să organizeze săptămâna viitoare o dezbatere cu privire la politica privind imigraţia.

Macron, al cărui prim mandat se încheie în 2022, este conştient de faptul că Marine Le Pen, principala sa rivală, a construit popularitatea partidului său, Adunarea Naţională, pe o retorică anti-imigraţie.

Preşedintele francez a adăugat că Administraţia sa va analiza pachetul de servicii medicale pe care statul îl acordă refugiaţilor, însă a subliniat că propunerile de eliminare completă a acestuia sunt „ridicole”.

„Ar fi o greşeală să spunem că problema migraţiei este o chestiune tabu sau ceva despre care ar trebui vorbit doar atunci când se produc crize”, a mai spus liderul francez, care a subliniat că Franţa a fost întotdeauna o ţară care a primit imigranţi.

Franţa a înregistrat în 2018 122.743 de solicitări de azil, cu 22% mai multe decât în 2017.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info