Publicat

11

iulie

2019

14:05

34810

vizualizări

„Moartea Neagră” a ucis zeci de persoane într-un sat din Madagascar

Ciuma bubonică a lovit un sat din Madagascar, au confirmat experţii medicali de pe insulă.

„Moartea Neagră” a ucis zeci de persoane într-un sat din Madagascar

Ciuma bubonică a lovit un sat din Madagascar, au confirmat experţii medicali de pe insulă.

Testele făcute asupra trupurilor neînsufleţite din satul din apropierea oraşului Mandritsara au confirmat că oamenii au murit după ce au contactat ciuma bubonică, potrivit BBC. Boala a ucis 20 de persoane.

Bacteriile ciumei se dezvoltă iniţial la şobolani, însă insectele (în special purecii) sunt cele care transmit boala la oameni.

În prezent, ciuma este tratată cu antibiotice. În formele foarte grave, boala poate ucide un om în 24 de ore.

Crucea Roşie avertiza că Madagascarul este în pragul unei epidemii de ciumă.

Cunoscută şi sub numele de „Moartea Negră”, aceasta a ucis aproximativ 25 de milioane de oameni, în Europa, în Evul Mediu.

Primul caz de ciumă din Madagascar a fost înregistrat în 1898, odată cu sosirea din India a unor bărci pe care se aflau şobolani care purtau virusul.  

„Moartea Neagră” a început să se răspândească în insulă din 2009, iar de atunci au fost înregistrate 500 de cazuri pe an.

A existat şi un program de exterminare a şobolanilor, a puricilor şi a gândacilor în închisorile din Madagascar pentru a evita izbucnirea epidemiei de ciumă, care este răspândită din cauza condiţiilor neigienice din multe zone.

Autor: Patricia Elena Pitulan

Foto: 123RF


 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info