Publicat

26

septembrie

2019

12:37

2690

vizualizări

Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia juridică a Parlamentului European / A fost întrebată de dosarul Belina şi banii nerambursaţi de AEP către PSD / Barna reacţionează: România, oaia neagră a Europei din cauza încăpăţânării lui Dăncilă

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia juridică a Parlamentului European / A fost întrebată de dosarul Belina şi banii nerambursaţi de AEP către PSD / Barna reacţionează: România, oaia neagră a Europei din cauza încăpăţânării lui Dăncilă

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

14:10 Barna, după respingerea Rovanei Plumb de PE: Iohannis să se implice în nominalizarea unui nou comisar european

Dan Barna i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să se implice, în virtutea prerogativelor pe care le are, în nominalizarea unui nou comisar european, după respingerea Rovanei Plumb. Liderul USR a precizat că este o ruşine candidatura acesteia pentru Guvernul României.

Citeşte continuarea

ORA 13:50 Tudorache, după respingerea Rovanei Plumb de PE: Dăncilă a fost avertizată că Rovana va fi o ruşine, dar şi-a apărat interesele meschine

Eurodeputatul USR-PLUS Dragoş Tudorache a afirmat că Viorica Dăncilă a fost avertizată cu privire efectele negative ale nominalizării Rovanei Plumb în poziţia de comisar european, însă premierul şi-a urmărit „interesele meschine”. El a precizat că următoarea propunere va fi tot „o tragedie”.

Citeşte continuarea

ORA 13:38 USR, despre respingerea lui Plumb: Dăncilă trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să demisioneze

Reprezentanţii USR au cerut demisia premierului Viorica Dăncilă să îşi asume răspunderea pentru nominalizarea şi respingerea de Comisia juridică a PE a Rovanei Plumb pentru funcţia de comisar european şi să demisioneze de la conducerea Guvernului.

 „PSD a vrut să exporte corupţia în Europa şi s-a făcut de râs. Prin nominalizarea Rovanei Plumb, refuzată de comisia juridică a Parlamentului european din cauza problemelor de integritate, PSD a arătat că nu dă doi bani pe un criteriu de bază pentru ocuparea funcţiilor publice„, au transmis reprezentanţii USR, joi, pe pagina oficială de Facebook a partidului.

Citeşte continuarea
 

ORA 13:27 Plumb, întrebată de Comisia JURI despre dosarul Belina şi banii nerambursaţi de AEP către PSD

Rovana Plumb ar fi fost întrebată în cadrul audierii Comisiei pentru Afaceri Judiciare (JURI) a PE, despre cele 3 milioane de lei pe care AEP nu le va rambursa PSD, pentru campania la europarlamentare şi despre dosarul „Belina”, au declarat surse europene, pentru MEDIAFAX.

Potrivit informaţiilor obţinute de MEDIAFAX, în cadrul şedinţei Comisiei JURI de joi Rovana Plumb a fost întrebată cine este persoană de la care a luat 800.000 de lei şi dacă aceasta are vreo legătură cu PSD.

Plumb a explicată că potrivit legislaţiei naţionale, un candidat se poate împrumuta pentru a contribui direct la campania electorală. Ea a susţinut că s-a împrumutat de la o persoană fizică, din cercul ei de cunoştinţe. Acea persoană nu este membru de partid, nu este o persoană publică şi a avut bunăvoinţa de a o împrumuta. Persoana respectivă ca re i-a acordat împrumutul nu a avut, nu are şi nici nu va avea vreo legătură cu domeniul de activitate în care va activa ea, ar mai fi spus Plumb, potrivit surselor citate.

Citeşte continuarea...

ORA 13:12 Ciolacu, după respingerea Rovanei Plumb: PSD are nu o variantă, ci 10 pentru comisar european

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat că PSD are mai multe variante pentru înlocuirea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european. Acesta s-a arătat rezervat în privinţa respingerii acesteia de către Comisia JURI, punctând importanţa votului în Parlamentul European.

Citeşte continuarea...

Ştirea iniţială:

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

„Breaking news. Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum, cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abţinut 2 europarlamentari”, a scris Siegfried Mureşan, joi, pe Facebook.

Eurodeputatul PNL a adăugat că „fără avizul Comisiei Juridice audirea din Comisia de Transport nu poate avea loc”.

Votul vine după ce Plumb a fost audiat, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declaraţiile de avere.

Aceasta a avut o întrevedere, miercuri, cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afişată pe site-ul instituţiei.

Conform programului afişat pe site-ul PE, Plumb ar fi urmat să fie audiată într-o şedinţă comună a comisiilor de transporturi şi de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie.

Anterior audierii, Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a trimis o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care i-a cerut lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro şi acţiuni la o companie, care nu ar figura în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, arată un document obţinut de MEDIAFAX.

Potrivit declaraţiei de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaţilor, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandenţă în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadenţă în 2021.

La categoria „plasamente, investiţii directe şi împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declaraţiei de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaţilor.

Comisia JURI va trimite o scrisoare către Comisia Europeană în cazul Rovanei Plumb

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis, joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb şi nu poate asuma funcţia de comisar european, au spus surse europene, pentru Mediafax.

Comisia JURI va informa CE că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declaraţia de avere depusă la Bruxelles, au adăugat sursele citate.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info