Publicat

17

august

2019

09:47

987

vizualizări

Actorul Peter Fonda a murit la 79 de ani

Peter Fonda, cunoscut pentru rolul interpretat în pelicula ”Easy Rider”, al lui Dennis Hopper, dar şi, alături de sora sa Jane Fonda, ca urmaş al actorului Henry Fonda, a murit la 79 de ani, anunţă CNN.

Actorul Peter Fonda a murit la 79 de ani

Peter Fonda, cunoscut pentru rolul interpretat în pelicula ”Easy Rider”, al lui Dennis Hopper, dar şi, alături de sora sa Jane Fonda, ca urmaş al actorului Henry Fonda, a murit la 79 de ani, anunţă CNN.

Decesul vedetei a fost confirmat de managerul acestuia, Alan Somers, told CNN.

Actorul a încetat din viaţă la Los Angeles în urma unor probleme respiratorii cauzate de cancerul la plămân.

"Cu adâncă tristeţe anunţăm că Peter Fonda s-a stins", a arătat familia într-o declaraţie de presă, "... Într-unul dintre cele mai triste momente ale vieţii noastre, nu suntem în stare să găsim cuvintele potrivite ca să explimăm durerea din inimile noastre”.

Peter Fonda a fost unul dintre membrii familiei celebre la Hollywood de două generaţii. A fost fiul actorului legendar Henry Fonda şi fratele actriţei şi activistei Jane Fonda. Într-un interviu a afirmat că avea 38 de ani atunci când a auzit pentru prima dată de la tatăl său cuvintele ”te iubesc, fiule”.

Jane Fonda a declarat despre moartea fratelui său: ”Sunt foarte tristă. Era frăţiorul meu bun la suflet. Vorbăreţul familiei. Am petrecut momente foarte frumoase cu el în aceste ultime zile. S-a dus râzând”, a povestit actriţa.

Peter Fonda a ajuns celebru acum fix 50 de ani, când a fost lansată pelicula ”Easy Rider” în care juca alături de Jack Nicholson şi Dennis Hopper. De altfel ultimul mesaj pe care l-a publicat pe Tweeter, pe 9 august vorbea despre acest film şi despre aniversarea unei jumătăţi de secol marcată prin reamintirea modului în care a fost alcătuită una dintre cele mai influente coloane sonore ale unui film american. S-a născut în 1940, pe 23 februarie şi a debutat ca actor pe Broadway. În 1971 a regizat primul său film, ”The Hired Hand/ Argatul” în care a şi jucat rolul principal. A fost nominalizat la premiile Oscar pentru cel mai bun actor pentru rolul din pelicula ”Ulee's Gold/ Aurul lui Ulee”, în 1998.

Ultimele filme în care a jucat sunt ”Boundaries”, unde a apărut alături de Vera Farmiglia şi Christopher Plummer, ”The Last Full Measure”, care urmează să fie lansat în acest an, şi unde se regăseşte pe generic alături de Samuel L.Jackson şi Sebastian Stan şi ”Skate God”, un film SF de acţiune programat să fie lansat în iulie 2020.

Fiica sa este actriţa Bridget Fonda.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info