Publicat

14

august

2019

11:09

56

vizualizări

ColorsTalk, un proiect cu artişti, poliţie şi demonstraţie de street-art, în Bucureşti

ColorsTalk, un proiect de producţie şi expunere de street art, se lansează marţi, 20 august, de la ora 19.00, la Creart, într-o conferinţă cu poliţişti şi artişti, iar opt artişti urbani îşi realizează lucrările între 25 şi 29 august la Casa Filipescu-Cesianu, arată un comunicat remis Mediafax.

ColorsTalk, un proiect cu artişti, poliţie şi demonstraţie de street-art, în Bucureşti

ColorsTalk, un proiect de producţie şi expunere de street art, se lansează marţi, 20 august, de la ora 19.00, la Creart, într-o conferinţă cu poliţişti şi artişti, iar opt artişti urbani îşi realizează lucrările între 25 şi 29 august la Casa Filipescu-Cesianu, arată un comunicat remis Mediafax.

ColorsTalk se lansează la creart, prin conferinţa cu tema „Street art: libertate şi constrangâri în termeni (i)legali”. Participă Dănuţ Albu, Subinspector în cadrul Serviciului de Ordine Publică din Direcţia Generală de Poliţie a Capitalei şi artiştii ColorsTalk din România Pisica Pătrată, Maria Bălan, John Dot S şi Robert Obert.

ColorsTalk, un proiect de producţie şi expunere a 10 lucrări de street art, aduce în Bucureşti un proces inversat, ”de la producţie la integrare în contexte urbane (publice sau private) în care creaţiile devin vizibile”, arată organizatorii.

La proiect participă şase artişti urbani din România, Pisica Patrata, Maria Bălan, John Dot S, Robert Obert, şi doi din afara ţării, Sam Worthington şi dinho bento. Alături de elevi ai şcolilor de artă din Bucureşti, aceştia vor lucra pe panouri de dimensiuni medii, în faţa publicului. ”Creaţiile lor vor fi integrate şi expuse în locuri publice, după care vor fi obiectul unei licitaţii de fapte bună. Orice persoană fizică sau privată, ONG sau Asociaţie va putea licita pentru cele 10 lucrări prin fapte bune făcute pe perioada de desfăşurare a ColorsTalk”, se arată în comunicat.

În perioada 25-29 august, cei 6 artişti vor lucra în curtea Muzeului Municipiului Bucureşti - Casa Filipescu-Cesianu, iar în zilele de 14 şi 15 septembrie, elevii Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza" din Bucureşti vor lucra alături de artişti. „Faptele bune participante la licitaţie trebuie să aibă loc în peruioada 20 august - 22 septembrie”, arată iniţiatorii. Intrarea la evenimentele ColorsTalk este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Problematizând libertatea de expresie în general şi a acestei forme de artă în special, lucrările de street art se compun independent de un context expoziţional referenţial, sunt găzduite în spaţii convenţionale şi alternative, ajungând în final la destinaţii care sunt determinate de rezultatul licitaţiei. Spaţiul de intervenţie al street art-ului este acest spaţiu comun, care îşi cuprinde comunitatea, astfel că locul street art se mută de drept dincolo de constrângeri în termeni (i)legali. Această problematică este dezbătută prin lucrările create şi reprezintă deasemeni tema centrală în sesiunea de dialog organizată în cadrul proiectului. Acest “drum” al lucrării, de la creaţie la expunere şi destinaţie finală se documentează pe pagina web a proiectului, colorstalk.xyz/, unde se va publica şi o hartă interactivă cu locurile de expunere temporară a lucrărilor din oraş şi, după organizarea licitaţiei, a destinaţiilor lor finale”, notează artiştii.

„ColorsTalk” este produs de Asociaţia Montage, co-finanţat de AFCN şi susţinut de Primăria Capitalei prin Creart, parteneri fiind Muzeul Naţional al Literaturii Române, UNARTE, Liceul de Arte Plastice N. Tonitza, Editura Hyperliteratura, C. N. Mihai Viteazu, Facultatea de Arte Design Timişoara, Fundaţia Observator Cultural, Fundaţia Pentru Tineret a Municipiului Bucureşti, Muzeul Municipiului Bucureşti, Fabrica Extreme Event şi Benjamin Moore.

Foto: Facebook

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info