Publicat

13

august

2019

10:48

220

vizualizări

Premieră mondială: Cine este primul astronaut care va mixa muzică în spaţiu pentru o petrecere din Ibiza

Cele mai importante ştiri ale după-amiezii

Premieră mondială: Cine este primul astronaut care va mixa muzică în spaţiu pentru o petrecere din Ibiza

Cele mai importante ştiri ale după-amiezii

Luca Parmitano va deschide seara cu aproximativ 20 de minute de muzică transmise la eveniment cu 3.000 de participanţi.

„Va fi o premieră mondială”, spune astronautul francez Jean-François Clervoy, invitat la eveniment.

„Scopul nostru este să aducem spaţiul mai aproape de publicul larg astfel încât să înţeleagă ce se întâmplă pe Staţia Spaţială Internaţională”, a explicat Emmet Fletcher, din partea Agenţiei Spaţiale Europene.

Curioşii vor avea posibilitatea să urmărească momentul pe Facebook, la rezoluţie mică, dar miercuri va fi difuzată o înregistrare cu o calitate mai bună.

Luca Parmitano are 42 de ani şi a plecat de pe Pământ pe 20 iulie la bordul unei capsule Soyuz, pentru o misiune care va dura şase luni. Parmitano este la a doua expediţie după ce s-a mai aflat pe Staţia Spaţială în 2013. Astronautul s-a pregătit pentru acest moment cu DJ-ul german Shuuk. Momentul are loc în timpul liber al astronautului, au ţinut să precizeze oficialii Agenţiei Spaţiale Europene pentru a evita să fie criticaţi că muzica interferează cu programul strict al experimentelor programate în spaţiu.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info