Publicat

24

august

2019

08:12

689

vizualizări

Viorica Dăncilă a fost desemnată candidata PSD la alegerile prezidenţiale cu unanimitate de voturi / Liderul social-democraţilor: În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte / Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Dăncilă

Social-democraţii se reunesc, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al României. La eveniment participă şi preşedintele PES, Sergei Stanishev.

Viorica Dăncilă a fost desemnată candidata PSD la alegerile prezidenţiale cu unanimitate de voturi / Liderul social-democraţilor: În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte / Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Dăncilă

Social-democraţii se reunesc, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la Parlament, la Congresul care va marca lansarea candidaturii liderului PSD Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte al României. La eveniment participă şi preşedintele PES, Sergei Stanishev.

ORA 12:55 Dăncilă: În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte

Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD pentru lansarea sa la alegerile prezidenţiale, că în spatele ei nu stă nimeni şi nimic altceva decât muncă şi mers înainte. Liderul PSD susţine că e un om modest, care crede în familie şi în Dumnezeu.

„Dragii mei colegi, sunt de 23 de ani în acest partid, 23 de ani de credinţă în această mare familie a noastră, 23 de ani de muncă în PSD. Am plecat de la bază partidului, am lipit afişe, am împărţit pliante, am făcut campanii din uşă în uşă şi spun asta cu mândrie. În spatele meu nu stă nimeni şi nimic altecva decât muncă şi mers înainte. Am fost membră în PE timp de 9 ani de unde am plecat pentru a conduce Guvenrul României. Sunt un om plecat de joc care a muncit că şi voi mulţi ani în acest partid. Am pornit în viaţă cu aceleaşi premize cu care pleacă mulţi tineri astăzi, dintr-o fasmilie simplă, fără pribvilegii. Am muncit mereu pentru lucruile în care am crezut. Cred în PSD. Ştiu că vom avea această putere şi astăzi şi de acum înainte. Asta este esenţa noastră, ne adaptăm, ne reinventăm, luptăm şi câştigăm cu forţă şi tăria care ne-a purtat în ultimii 30 de ani şi acre a făcut să ajungem cel mai mare şi mai puternic partid din România”, a declarat Viorica Dăncilă, la Congresul PSD.

Ea a adăugat că este un om care crede în familie şi în Dumnezeu.

„Sunt un om că oricare altul, un om dintre oameni. M-am născut într un oraş mic din România, într-o familie modestă care a muncit toată viaţă. Astăzi sunt soţie, sunt mamă, am o familie frumoasă pe care oiubesc enorm şi care mi-a stat mereu alături. Cred în familie, în Dmnezeu, cred muncă şi cred în cinste. Cred enorm în oameni, în poprul român care ştiu că merită şi poate mai bine. Orice lucru pe care l am făcut şi orice decizie pe care am luat-o a fost pentru a ajută mame, copii, tineri, pensionari. Sunt şi voi rămâne mereu alături de oameni. Asta cred că este menirea omului politic. Asta cred că este misiunea social-democraţiei. De aceea suntem aleşi să conducem ţara, că să aducem dreptate, echilibru. Spre cdeosebire de alţii eu ţin cu oamenii, cu cei din rândul casrora vin. Eu nu lupt împotrivă nimănui, ci pentru fiecare român”, a mai spus liderul PSD

ORA 12:35 Congresul PSD a desemnat-o oficial pe Viorica Dăncilă, candidat la prezidenţiale

Social-democraţii prezenţi sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD au decis desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidat al partidului la prezidenţiale, anunţul fiind făcut de secretarul general al PSD Mihai Fifor.
 

ORA 11:50 Serghei Stanişev anunţă dezgheţarea relaţiilor dintre PES şi PSD: Avem încredere în Viorica Dăncilă

Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni a declarat, sâmbătă, că PES a dezgheţat relaţiile cu PSD datorită Vioricăi Dăncilă. El a afirmat că socialiştii europeni o sprijină pe Dăncilă şi au încredere în angajamentul şi activitatea sa ca lider şi ca premier.

Citeşte continuarea...

ORA 11:40 Dăncilă, baie de mulţime la Congresul PSD. Premierul a intrat în sală pe melodia „Eye of the tiger”

Congresul PSD pentru lansarea Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale a început. Liderul PSD a intrat în sala Parlamentului pe melodia „Eye of the tiger”, din filmul Rocky 3, cântată de Survivor.

Citeşte continuarea...

ORA 11:35 Cristoiu, impresii despre la congresul PSD: E o prăpastie ca de la cer la pământ între lansarea lui Ponta de pe Arena Naţională şi Congresul ăsta

ORA 11:30 Evenimentul a început cu intonarea live a imnului naţional de către o cântăreaţă îmbrăcată în port naţional care a urcat pe scena instalată pentru discursurile politice. 

ORA 10:50 Social-democraţii se pregătesc pentru evenimentul anului în politică, alegerile prezidenţiale, pe care speră să le câştige după 5 ani de mandat al lui Klaus Iohannis. 

Intrarea în atmosfera de campanie, prin lansarea candidatului cel mai puternic al partidului, a presupus instalarea unei recuzite de show-politic în sala din Parlament. Organizatorii au proiectat pe ecranele panoramice şi mesajul de început de campanie al PSD: „Puternici împreună. Pentru România!”

Coordonatorul PES activists România Victor Negrescu a declarat, miercuri pentru Mediafax, că reuniunea partidului de sâmbătă va arăta determinarea PSD în câştigarea următoarele cicluri de alegeri. Social-democratul a adăugat că preşedintele PES Sergei Stanishev va fi prezent la Congres.

Social-democraţii au validat-o pe 23 iulie, în şedinţa Comitetului Executiv, pe Viorica Dăncilă drept candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Împotriva acestei decizii au votat atunci doar liderul PSD Olt Paul Stănescu şi liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

În cursa internă a PSD prentru alegerile prezidenţiale au mai fost Eugen Teodorovici, Mihai Fifor şi Gabriela Firea, care s-au retras însă înainte de CEx-ul de pe 23 iulie.

Şi Liviu Pleşoianu îşi dorea susţinerea PSD la alegerile prezidenţiale. Ulterior, acesta a anunţat că va candida independent.

PSD a avut o şedinţă a Comitetului Executiv, vineri, în care social-democraţii au discutat despre organizarea Congresului, despre guvernarea alături de ALDE, dar şi despre remanierea guvernamentală.

Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, după şedinţa CEx PSD, că social democraţii îi propun pe Dana Gîrbovan la ministerul Justiţiei şi pe Iulian Iancu vicepremier pentru probleme economice. De asemenea, Mihai Fifor va rămâne la Interne, după finalizarea interimatului.

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info