Publicat

3

august

2019

21:31

6910

vizualizări

Butonul de resetare pe care-l caută Preşedintele nu se mai află în România

Umbrela sub care un criminal în serie şi-a cultivat patologia

Butonul de resetare pe care-l caută Preşedintele nu se mai află în România

Umbrela sub care un criminal în serie şi-a cultivat patologia

Cazul Caracal nu e doar şi nu trebuie să rămână povestea macabră a unui criminal în serie. Se vor mai găsi victime, personajul nu acţionează din luna aprilie.

Înţelegem acum de ce autorităţile nu s-au sinchisit să-l prindă: pentru că râmarul trăia într-unul dintre fiefurile proxeneţilor, unde dispariţia unei fete e un fapt banal, imediat acoperit de complicii interlopilor – poliţişti, procurori, judecători şi, cu voia dumneavoastră, nu ultimii pe listă, politicieni.

Sub umbrela acestei realităţi, pe care o cunoaştea la fel de bine ca toţi membrii comunităţii, a putut numitul Dincă să-şi materializeze fantasmele sinistre, să-şi cultive patologia. Telefoanele date de el părinţilor stau mărturie: fata e bine, plecăm la produs.

Acum, când mincinile şi ştirile manipulatorii încep să se destrame, e clar de ce grija poliţiştilor, când au înţeles că lucrurile dau în clocot mediatic, a fost să alerteze clanurile interlope. E clar de ce judecătorul şi procurorul au decis că trebuie aşteptat în faţa porţii, până să se asigure că e o speţă care nu-i priveşte pe complicii lor, proxeneţii. E clar de ce tot vârtejul destituirilor, bun să ne stârnească praful în ochi: ca să nu se ajungă la politicieni - fără ei, reţelele crimei organizate şi-ar pierde oxigenul.

Adevărata problemă, care trebuie acum ascunsă îndărătul arzătorului lui Dincă (cum funcţiona şi la câte grade) e faptul că autorităţi ale Statului s-au predat în mâna reţelelor interlope, iar Caracal e doar un exemplu şi nu cel mai spectaculos.

Mă tem că butonul de resetare pe care îl caută Preşedintele nu se mai află în România, ci la Bruxelles. 

 

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info