Publicat

11

iulie

2019

18:07

2874

vizualizări

Ce handicap are Klaus Iohannis?

Hole in one

Ce handicap are Klaus Iohannis?

Hole in one

Nu vă aripaţi, nu mă gândesc la vreun handicap la prezidenţialele din noiembrie. A câştigat deja al doilea mandat, poate fi sigur că va mai avea parte de cinci ani de confort la Cotroceni.

Ce mă preocupă e golful. (Eu l-am învăţat fără profesor, la praşilă).

Am văzut imaginile de ieri cu Preşedintele pe teren şi am citit nişte comentarii răutăcioase - pe astea vreau să pun biciul indignaţiunii mele.   

Mai întâi, ce e golful: e acel ceva care se desfăşoară în natură şi în care, dacă ai destul timp şi niscaiva noroc, trebuie să înfigi o minge mică într-o gaură din pământ, cu ajutorul unui ciomag sosfisticat numit crosă. Handicapul (HCP) măsoară, în cifre, iscusinţa jucătorului – cu cît e mai mic, cu atât, fireşte, jucătorul e mai bun.

Să trecem la subiect. În iconografia golfului, imaginea emblematică e  a jucătorului urmat de un personaj care îi cară cele 14 crose. S-au repezit unii să spună: ia uite, Preşedintele are un sclavete. Complet greşit!

Personajul se numeşte Caddy oricum l-ar chema şi, când stă în prejma marilor jucători poate ajunge milionar. Caddy-ul nu e un hamal, nu e un fitecine, e un tip care ştie golf uneori mai bine decât cel căruia îi cară crosele. E un cunoscător al terenului şi un strateg. Un fel de consilier, să zicem. Ca în politica la vîrf şi în golf: depinde cum îţi alegi consilierul, cât ai chef să comunici cu el şi dacă îi primeşti sfaturile.

Abia acum pricep cum vrea Klaus Iohannis să joace în politică - hole in one. Mai pe înţelesul vostru, care n-o să atingeţi niciodată o Challenger 3: să bage mingea în gaură dintr-o singură lovitură.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info