Publicat

29

iulie

2019

20:03

2824

vizualizări

Executivul cu două rânjete

„Când vulpea aude ţipătul iepurelui, vine repede. Dar nu ca să-l ajute” (Hannibal Lecter)

Executivul cu două rânjete

„Când vulpea aude ţipătul iepurelui, vine repede. Dar nu ca să-l ajute” (Hannibal Lecter)

Printre băi de soare la Neptun, preşedintele României a găsit „autorul moral” al tragediei de la Caracal: Guvernul României.

Guvernul Vasilica preparase deja panaceul, un scuipat în ochi: „referendum pentru implementarea unor pedepse drastice pentru criminali, violatori şi pedofili, precum închisoarea pe viaţă sau castrarea chimică”.

Conform Constituţiei, puterea executivă e bicefală în România aşa-zis semiprezidenţială (unde Preşedintele, prin votul direct, are o legitimitate enormă şi prerogative puţine, pe care, în ultimii ani, coaliţia PSD-ALDE, cu sprijinul Curţii Constituţionale, i le-a îngustat, fără ca titularul  să bage de seamă sau să dea semne că ar fi dispus să-şi scurteze vacanţele ca să-şi apere instituţia).

Nici Dăncilă („am fost nouă ani plecată din România”), nici Iohannis, care îşi cunoaşte mai bine crosele de golf, nu înţeleg amărâta asta de ţară. 

Executivul cu două rânjete – Premier şi Preşedinte – e în campanie electorală.

Ambele capete, aplecate cu două guri asupra tragediei de la Caracal, se întrec în a sfâşia hălci politice cât mai zdravene.  

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info