Publicat

21

ianuarie

2020

18:29

4115

vizualizări

Ierusalim. Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea ne va urmări multă vreme

Preşedintele Iohannis nu se va întâlni cu premierul Netanyahu.

Ierusalim. Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea ne va urmări multă vreme

Preşedintele Iohannis nu se va întâlni cu premierul Netanyahu.

Preşedintele României a ajuns printre primii la Ierusalim, la Forumul Liderilor Internaţionali închinat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de la Auschwitz.

Patru regi, douăzeci şi şase de preşedinţi şi patru prim-miniştri vor  participa la ceremoniile programate joi. Majoritatea vor ajunge cu avioane private (inclusiv preşedintele României), iar unii dintre ei vor fi cazaţi la legendarul hotel Regele David (Klaus Iohannis – la cochetul hotel Orient).

Atât de mulţi oaspeţi de rang înalt n-a avut Israelul de la funeraliile lui  Yitzhak Rabin, iar măsurile de securitate sunt în consecinţă (desfăşurate sub numele Operaţiunea Viitor). Prezenţa ar fi fost încă şi mai mare, dacă în paralel, la Davos, nu s-ar desfăşura lucrările Forumului Economic Mondial (acolo România nu e prezentă).  

O serie de şefi de stat, între care şi Putin, vor ajunge, conform cutumei diplomatice, şi în Cisiordania, la Ramallah, pentru a se întâlni pe preşedintele Mahmud Abbas.

Prostia cuplului Dăncilă-Dragnea, care pornise demersuri de mutare a ambasadei României la Ierusalim, şi trâmbiţa inclusiv la ONU acest demers, a fost sancţionată ferm de preşedintele Iohannis. Plătim însă acest aventurism şi consecinţele lui ne vor urmări multă vreme.

În afara bilateralei din această seară cu preşedintele Reuven Rivlin, pe agenda lui Klaus Iohannis nu apare nici o întrevedere cu Benjamin Netanyahu. Există, în schimb, mâine dimineaţă, o întâlnire cu celălalt Benjamin, Gantz, co-liderul Opoziţiei.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info