Publicat

17

noiembrie

2018

19:07

2317

vizualizări

Cioloş, marchiz de Carabas. Povestea motanului înrolat

L-aţi citit pe Charles Perrault? “Motanul încălţat”?

Cioloş, marchiz de Carabas. Povestea motanului înrolat

L-aţi citit pe Charles Perrault? “Motanul încălţat”?

Nu vi se pare că “Motanul încălţat” e a naibii de actuală?

Un mezin moşteneşte ce mai rămâne după împărţeala fraţilor mai mari - un motan desculţ. Dar, cum se întâmplă de obicei, când pierzi nu ştii ce câştigi. Cotoiul se vădeşte a fi isteţ şi intrepid, dovadă că îi cere mofluzului său aparţinător, nu o Purina Gourmet, ci o pereche de cizme (pălăria şi ochelarii negri îi avea de la unitate).

… Şi motanul înrolat pleacă în lume, ca să-i facă un rost ăluia mic. Află că stăpânul ţinutului, regele Casei de Sondare, urmează să se deplaseze în teritoriu, într-o vizită de lucru. Motanul vorbeşte cu electoratul: când va trece pe aici regele şi o să vă întrebe ai cui sunteţi, voi să-i spuneţi că sunteţi ai marchizului de Carabas, preşedintele MRÎ! Cuuum? MRÎ. Dacă vă e greu să pronunţaţi, reţineţi doar Carabas!

Tot deplasându-se de la un grup electoral la altul, motanul înrolat ajunge la un palat atât de frumos, încât la exitpoll-uri te puteai uita, însă la el ba: Palatul Cotroceni. Aici, trăia un preşedinte bine făcut, proprietarul de drept al procentelor. Măgulindu-l cum doar el ştie mai bine, motanul i-a şterpelit toate prerogativele, făcându-l atât de mic, încât l-a putut ascunde sub preş.

Apoi, motanul înrolat l-a instalat pe ăla micu, marchizul de Carabas, în Palat şi au trăit fericiţi până la alegeri.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info