Publicat

10

noiembrie

2018

02:29

16814

vizualizări

Guvernul vacilor grase

Honi soit qui mal y pense!

Guvernul vacilor grase

Honi soit qui mal y pense!

Nu spun decât că Guvernul se rupe-n figuri şi că vine peste noi criza financiară, vântoasa perfectă. O simt până şi eu, care nu ştiu nici tabla-nmulţirii.

Mi-am luat inima-n dinţi şi m-am uitat astăzi peste proiecţia de toamnă a Comisiei Naţională de Strategie şi Prognoză. Mi s-a împupăzat vederea, dar şi un orb adulmecă dezastrul.

(Pe lacul minţii mele au trecut, în cârd, toate lebedele negre ale lui Nassim Taleb).

Mi-am adus aminte de-o vorbă a marelui nostru Tăchiţă Gură de Aur, Fiara Cuvântului, conservatorul, cel care s-a înecat cu stridii pe malul Mediteranei.

Adevăr a grăit, în Parlament, când ai lui au acces la putere şi nu mai pridideau să adune, după obiceiul pământului, cioburile oalelor sparte: “Alţii au fost miniştrii vacilor grase, alţii au putut să-şi înscrie numele lor pe pietrele fundamentale. Rolul nostru e să fim miniştrii vacilor slabe. Domnilor, acest rol nu este plăcut”.

Mă gândesc de pe-acum la ceea ce istoria va numi ”moştenirea Vasilica”.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info