Publicat

27

ianuarie

2020

20:33

1433

vizualizări

Meritocratul Grindă

O imagine antologică

Meritocratul Grindă

O imagine antologică

Spre deosebire de Ministrul Muncii, doamna Alexandru, care când ia liftul e decisă (mărturiseşte patetic pe Facebook) să apese singură pe buton, meritocratul de la Dezvoltare (cel căruia i s-a umflat grinda) nu ştim ce face dacă e urcat în lift.

Personajul e monumental. Păcat că, pentru propria sa protecţie, rareori e lăsat să deschidă gura. Conduce ministerul cel mai bănos, probabil fiindcă marele lui talent e tabla împărţirii.  

N-are, ce-i drept, talentul piaristic al ministrului Alexandru, nici profunzimea zburdalnică a ministrului Anisie.   

N-am cum să înşir toate frumoasele însuşiri pe care nu le posedă - ne-ar prinde a 141 aniversare a liberalismului focşănean.

Spun doar, cu admiraţie, că a învăţat foarte repede să facă deosebirea între PNL şi PNDL.

Neatenţia celui care îl păzea a făcut ca Meritocratului Grindă să-i ţâşnească astăzi din arteziana minţii o frază greu de reprodus. Ceva despre mâinele care e astăzi, iar noi lucrăm astăzi pentru mâine. O avântată perifrază pentru poimarţiul liberal.

I-am văzut poza pe site-ul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (m-am întrebat mereu cum ţine minte atâtea substantive), o imagine antologică: la bancul de lucru, îngropat în dosare şi calcule, ca un savant distras lucrând la bomba menită să spulbere pesedeul.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info