Publicat

10

septembrie

2019

22:06

4804

vizualizări

Minunata lume nouă a lui Dan Barna

„În era noastră înnoită, toată lumea-i fericită”

Minunata lume nouă a lui Dan Barna

„În era noastră înnoită, toată lumea-i fericită”

Sloganul de campanie al lui Dan Barna m-a proiectat direct în anul 2540. În distopia lui Aldous Huxley.

România preparată de acest “om nou în politică” mi-a amintit de “era înnoită” din “Minunata lume nouă“, cu populaţia ei născută în eprubetă, divizată în caste, fiecăreia împărţindu-i-se, pe săturate, porţii de fericire (netoţii delectându-se cu gazeta lor, redactată numai cu cuvinte de o singură silabă, cât să nu le tulbure euforia), Colegiul de Inginerie Afectivă veghindu-i pe toţi.

Minunata lume nouă, în care “şaiseci şi nouă de mii patru sute de repetiţii zămislesc un adevăr”; unde, în Sala de Predestinare Socială, directorul Centrului de Incubaţie dezvăluie secretul fericirii: “să-ţi placă ceea ce eşti obligat să faci”, îndrăgindu-ţi ”destinul social implacabil”.

Minunata lume nouă, în care oamenii noi sunt cultivaţi în sere ale fericirii, “mereu ascultători, în permanenţă mulţumiţi”. 

“Fericiţi în România” e tortura cu care ne ameninţă astăzi candidatul Barna. Mai ales pe noi, cei care n-am avut răbdare să prindem faza superioară a socialismului multilateral dezvoltat – comunismul.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info