Publicat

26

august

2019

18:11

4782

vizualizări

Mircea Diaconu, distribuit în rolul păsării-scobitoare

Unii năzuiesc să-l joace pe Romeo, apoi pe Hamlet, mai apoi pe Richard al III-lea.

Mircea Diaconu, distribuit în rolul păsării-scobitoare

Unii năzuiesc să-l joace pe Romeo, apoi pe Hamlet, mai apoi pe Richard al III-lea.

La vârsta când ar trebui să se gândească la Regele Lear, Mircea Diaconu visează să intepreteze rolul de preşedinte al României.

Între politrucii duşi cu pluta sau plecaţi cu sorcova, Diaconu s-a aflat  cinci ani tot într-o glumeţie – de la Bruxelles la Bucureşti şi viţăvercea. 

Acum s-a aşezat pe treptele Ateneului şi se prezintă, cu talent, drept „cel mai banal om din România”. Banal, banal, sărac de nume (zice că n-are decât două şi îşi face un atu electoral din asta), dar stup de bani.

Ce poate fi mai motivant pentru alegătorii care nu-şi pot plăti facturile? Să spere că vor ajunge şi ei banali într-o bună zi (dacă banal vine de la ban).  

Mircea Diaconu a intrat din nou, perfect, în pielea independentului şi a început chiar să creadă că-i va ieşi din nou figura de la europarlamentare: să câştige miraculos.

Doar că taumaturgii politici care l-au căpătuit atunci nu mai au astăzi nici puterea, nici dorinţa de a o face. Rolul pe care i l-au pregătit lui Diaconu e de pasăre-scobitoare, zisă „pasărea crocodilului”, micuţa aripată care se hrăneşte cu ce pică printre colţii marii reptile PSD.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info