Publicat

21

august

2019

18:39

3137

vizualizări

O sintagmă prezidenţială care va face carieră

„Legislaţie cinstită, dar favorabilă pentru investitori”

O sintagmă prezidenţială care va face carieră

„Legislaţie cinstită, dar favorabilă pentru investitori”

În lipsa unui Proiect de Ţară – pentru care preşedintele Iohannis nu şi-a găsit timp – cântăm după ureche. Bine c-avem aliaţi notişti.

La finalul vzitei în Washington, după declaraţia făcută presei române, un jurnalist l-a întrebat pe Klaus Iohannis: „Domnule Preşedinte, pe problema gazelor din Marea Neagră, mai concret pe legea off-shore, ce v-a propus domnul Preşedinte Trump? Poate să li se permită companiilor care vor exploata acolo să exporte mai mult gaze către Europa de Vest?”.

Preşedintele, care încă nu coborâse din corcoduşul tămâierilor lui Trump, a răspuns cu nedisimulată fudulie: „Aceste chestiuni le va clarifica, cu siguranţă, Guvernul României, în discuţii ulterioare cu companiile interesate. Noi, între Preşedinţi, nu analizăm articole de lege, ci numai principiul. Şi suntem amândoi de părere că România are un potenţial foarte bun şi atractivitatea României trebuie să fie crescută printr-o legislaţie cinstită, dar favorabilă pentru investitori, printr-o legislaţie care redevine predictibilă, fiindcă şi-a pierdut un pic această predictibilitate, şi atunci lucrurile, sigur, vor fi foarte interesante”.

Sintagma uriaşă „o legislaţie cinstită, dar favorabilă pentru investitori” va face carieră.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info