Publicat

16

august

2019

20:55

2623

vizualizări

„Scufiţa Roşie”, povestită de Dumitru Coarnă

A fost odată o minoră.

„Scufiţa Roşie”, povestită de Dumitru Coarnă

A fost odată o minoră.

A fost odată o minoră. În dimineaţa zilei respective, a plecat voluntar de la domiciliu.

Numita purta o scufiţă roţie şi un coşuleţ din material lemnos, cu următorul conţinut: un cozonac de casă şi o sticlă cu băuturi alcoolice. Aceasta s-a deplasat spre locuinţa unei rude de gradul doi. Pe drum s-a întâlnit cu un mamifer prevăzut cu colţi, gheare şi blană brun-cenuşie, care a interpelat-o cu cuvintele “Încotro aşa de dimineaţă, Scufiţă Roşie?”. Minora i-a relatat că se îndreaptă spre locul de domiciliu al bunicii, deoarece aceasta se află în dificultate, la pat.

Profitând de informaţia obţinută prin manevre dolosive, suspectul cu blană brun-cenuşie i-a sugerat minorei să nu se grăbească şi să culeagă material floricol în scopul de a-i efectua bunicii un buchet, ceea ce minora a şi făcut.

În acest timp, suspectul s-a îndreptat spre locul faptei. La faţa locului a ciocănit la uşă şi, prin uzurpare, şi-a atribuit calitatea de nepoată, după care a pătruns în locuinţă şi a îngurgitat victima, substituindu-i-se în pat.

Astfel a indus-o în eroare pe minora care, ajungând la locul sinistrului, a purtat un dialog cu pretinsa bunică, arătându-se interesată de modificările intervenite în constituţia bătrânei, respectiv ochii, mâinile şi gura foarte mari. Apropiindu-se pentru a studia îndeaproape aceste aspecte, minora a fost, la rândul ei, sechestrată prin deglutiţie.

Organele noastre de poliţie, prin mijloace specifice, au reuşit să rezolve cazul cu succes. Concret: agentul Păduraru a procedat la descarcerarea victimelor, acţionând în urma unui apel la serviciul de urgenţă 112 primit cu nici două sute de ani în urmă.  

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info