Publicat

15

ianuarie

2020

14:21

2818

vizualizări

S-a dat lege! Maşinile diesel, interzise în două zile ale săptămânii

Lovitură dură pentru şoferii italieni, după ce autorităţile au impus o interdicţie temporară pentru maşinile diesel.

S-a dat lege! Maşinile diesel, interzise în două zile ale săptămânii

Lovitură dură pentru şoferii italieni, după ce autorităţile au impus o interdicţie temporară pentru maşinile diesel.

Măsura interzicerii circulaţiei maşinilor diesel în zilele de miercuri şi joi se datorează poluării excesive a Romei, scrie evz.ro.

Pe de altă parte, legea nu se aplică în cazul autobuzelor, taxiurilor şi al altor mijloace de transport pentru servicii publice. Măsura intră în vigoare între orele 7.30-10.30 şi 16.30-18.30.

Virginia Raggi, primarul din Roma, a decis totodată ca temperatura apei din sistemul local de termoficare să nu treacă de 18 grade Celsius, pentru limitarea emisiilor poluante generate de boilerele alimentate cu gaz.

Poluarea face ravagii în Roma şi Milano. Milanezii nu pot circula cu maşinile diesel începând de miercuri, pe timpul zilei, dar restricţia vizează doar maşinile vechi şi foarte poluante.

O declaraţie tranşantă vine din partea comisarului local pentru transporturi, Marco Granelli: „Până în 2030, Milano va deveni un oraş fără maşini diesel”.

Şi primarul Capitalei, Gabriela Firea, doreşte să combată poluarea cauzată de maşinile vechi prin introducerea Vinietei Oxigen, care va fi plătită de toţi şoferii cu vehicule poluante, care tranzitează centrul oraşului.

Vinieta Oxigen vizează cu precădere autoturismele cu motorizări non-euro, E1, E2, E3 şi E4.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info