Publicat

6

februarie

2020

10:41

356

vizualizări

După zăpezi vine gerul. Urmează temperaturi de minus 18 grade în următoarele zile

Schimbarea dramatică de regim termic în România: se răceşte semnificativ în următoarele zile, din fericire gerul nu va poposi mult timp în România.

După zăpezi vine gerul. Urmează temperaturi de minus 18 grade în următoarele zile

Schimbarea dramatică de regim termic în România: se răceşte semnificativ în următoarele zile, din fericire gerul nu va poposi mult timp în România.

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că vremea se va răci semnificativ în următoarele zile, cu minime care vor ajunge la minus 18 grade, urmând ca temperaturile să crească din 10 februarie.

După episodul de ninsori viscolite şi vânt puternic, ne aşteaptă trei-patru zile de frig, cele mai reduse temperaturi înregistrându-se în estul Transilvaniei, dar şi în zonele intracarpatice. 

Temperaturile se vor reduce treptat, astfel că spre sfârşitul săptămânii nu vor mai depăşi maxima de 7-8 grade Celsius. Noaptea va fi ger, maximele fiind de minus 10 grade Celsius. Aerul rece a intrat marţi în România şi s-a resimţit mai întâi la munte, urmând ca gerul să se extindă în toată ţara.

ANM a emis o avertizare Cod portocaliu de viscol, valabilă în zone din 18 judeţe, respectiv de Cod galben de vânt puternic şi ninsori, ce vizează alte patru judeţe, valabile începând de joi, de la ora 8:00.

Astfel, Codul portocaliu va fi în vigoare în intervalul ora 8:00 - 12:00 şi va afecta zone din estul Munteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea, unde vântul va continua să prezinte intensificări susţinute cu rafale de 70 - 80 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, vântul va sufla cu peste 80 - 90 km/h viscolind şi spulberând ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Judeţele vizate de această avertizare sunt: Tulcea, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba Hunedoara, Gorj şi Vâlcea.

Potrivit meteorologilor, joi, între orele 8:00 - 15:00, va fi Cod galben de intensificări ale vântului şi zăpadă spulberată în judeţele Bacău, Vaslui, Teleorman şi Giurgiu. În aceste zone, temporar va mai ninge, iar vântul va prezenta intensificări, cu viteze de peste 55 km/h, iar în zona montană de peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Pe de altă parte, în Bucureşti, până la ora 10:00, va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va atinge grosimi variabile, în general de 20 - 35 cm. Vântul va mai prezenta unele intensificări, cu viteze de până la 40 - 50 km/h, trecător viscolind zăpada. Temperatura va fi cuprinsă între -1 grad şi zero grade Celsius şi nu va avea variaţii semnificative.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info