Publicat

9

octombrie

2019

10:44

289

vizualizări

Nou deces la Complexul Energetic Oltenia | Un angajat a murit în somn: „Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe şantierul lui?”

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia a murit în somn, miercuri, cel mai probabil din cauza unui infarct. Este al doilea angajat al CEO care a murit în ultimele trei luni.

Nou deces la Complexul Energetic Oltenia | Un angajat a murit în somn: „Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe şantierul lui?”

Un electrician de la Complexul Energetic Oltenia a murit în somn, miercuri, cel mai probabil din cauza unui infarct. Este al doilea angajat al CEO care a murit în ultimele trei luni.

Daniel Licărete, un bărbat de 51 de ani, din comuna Bolboşi, angajat al Carierei Miniere Jilţ Nord din cadrul CEO, a murit miercuri în somn.

Fiica acestuia a sesizat Poliţia.

Surse apropiate anchetei susţin că soţia bărbatului a declarat că acesta avea probleme cardiace, pentru care i s-a prescris un tratament, pe care însă refuza să-l urmeze. Salariatul îşi luase miercuri o zi liberă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, a declarat, corespondentului Mediafax, că a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Primele verificări arată că bărbatul ar fi murit în urma unui infarct. Acesta este cel de-al doilea angajat al CEO care a murit în ultimele trei luni.

La Camera Deputaţilor se află un proiect de lege privind scăderea cu doi ani a vârstei de pensionare la CEO, de la 57 la 55 de ani, care nu a fost adoptat marţi. Un lider de sindicat este de părere că acest proiect le-ar putea salva viaţa multor angajaţi.

„Poate acest om nu murea, poate se ducea şi se trata. Stătea liniştit acasă, nu mai primea stresul care e aici. A murit de inimă, dacă a murit în somn, dacă era acasă poate stătea liniştit, se ducea la o staţiune, cu familia şi nu murea. Puteam să evităm acest lucru dacă proiectul era adoptat şi era redusă vârsta de pensionare. Putem să evităm cu mulţi oameni. Cât mai avem de trăit, vrem să stăm acolo acasă, ca pensionarii, să avem grijă de nepoţi. Domnul Boza, ce vrea? Să murim pe tarlaua lui? Pe şantierul lui? Suntem bolnavi”, a declarat, corespondentului Mediafax, Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013.

Reprezentanţii CEO sunt de părere că reducerea vârstei de pensionare nu ar rezolva problemele de sănătate ale angajaţilor şi că este important să respecte tratamentul şi recomandările medicilor.

„Nefericitul eveniment s-a întâmplat acasă, dimineaţa, în jurul orei 4.00. O primă informaţie pe care o avem este că decesul ar fi fost cauzat de un infarct. Ne pare rău că se întâmplă asta, suntem alături de familie, aşa cum ne-am comportat cu toţi angajaţii, am angajat copiii celor decedaţi, dar din păcate eu văd că este o problemă de control periodic, de a-ţi lua medicamentele, dacă eşti depistat cu o boală de tensiune, de inimă, aici eu văd problema. Aici ar trebui să lucrăm noi, sa încercăm să-i conştientizăm să meargă la un control, să se ducă la un cardiolog. Dacă el e bolnav de inimă, ce se întâmplă dacă va ieşi la pensie mai devreme? Infarctul din păcate nu iartă. Trebuie mers la doctor şi controlat. Din punct de vedere medical, ei au toate analizele făcute, au toate controalele făcute, dar trebuie să respecte tratamentul. Ultimul caz a fost tot la Jilţ, un şef de sector, acum trei luni. Tot infarct. Trebuie să conştientizăm, să meargă la doctor", a declarat, pentru Mediafax, Sorin Boza, managerul CEO.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info