Publicat

28

iunie

2019

09:44

555

vizualizări

Trenuri cu sute de călători au fost oprite, după ce mai mulţi copaci au căzut pe firele de contact

Traficul feroviar între Caransebeş şi Orşova, judeţul Caraş-Severin, unde mai multe trenuri cu sute de călători au fost blocate după ce copacii au căzut pe firele de contact, a fost reluat.

Trenuri cu sute de călători au fost oprite, după ce mai mulţi copaci au căzut pe firele de contact

Traficul feroviar între Caransebeş şi Orşova, judeţul Caraş-Severin, unde mai multe trenuri cu sute de călători au fost blocate după ce copacii au căzut pe firele de contact, a fost reluat.

Update: 11:28 Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că traficul feroviar a fost reluat la ora 11.00 pe secţia CF Caransebeş - Orşova.

„Toate trenurile oprite în gări, în intervalul orar necesar desfăşurării operaţiunilor de intervenţie pentru reluarea traficului în condiţii de siguranţă, vor tranzita segmentul Slatina - Timiş - Teregova, cu locomotivă Diesel”, a spus purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan.

Ştire iniţială

Reprezentanţii ISU Caraş-Severin spun că avariile s-au înregistrat între staţiile Slatina-Timiş şi Armeniş, din cauza copacilor căzuţi pe firele de contact.

„Din informaţiile primite, până în acest moment este afectat traficul a 5 trenuri cu aproximativ 700-800 de călători. Se estimează că avariile vor fi remediate până în jurul orei 11:00”, au informat reprezentanţii ISU Caraş-Severin.

Potrivit acestora, se vor face şi manevre de tractare a trenurilor cu locomotive diesel pentru repunerea trenurilor în circulaţie.

Judeţul Caraş-Severin s-a aflat, joi, sub mai multe avertizări meteo de vreme rea.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că circulaţia feroviară este oprită temporar în partea de vest a ţării, pe raza Regionalei CF Timişoara, între staţiile Caransebeş şi Orşova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prăbuşiţi de pe versanţi au rupt linia de înaltă tensiune şi au blocat calea ferată.

„Zeci de angajaţi feroviari acţionează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată şi înlocuirea liniei de înaltă tensiune, ruptă pe mai multe secţiuni, între staţiile Slatina – Timiş – Zeregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenţie în zona afectată, 6 trenuri de călători staţionează în gările adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului şi înlocuirea liniei de contact, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact.

Trenurile oprite temporar în gări le Poarta, Vălişoara, Domaşnea Cornea şi Cruşovăţ:
IR 1693 (Bucureşti Nord - Timişoara)
IR 1696 (Timişoara Nord – Bucureşti Nord)
IR 1695 (Bucureşti Nord – Timişoara Nord)
R 9551 (Orşova – Cruşovăt)
Trenul privat 15594 (Arad-Constanţa)
Trenul privat Trenul privat 15593( Constanţa-Arad)”, anunţă compania.

De asemenea, o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe secţia Târgu Jiu – Pietroşani (Regionala Cf Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopţii pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbuşiţi de pe versanţi în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracţiune Diesel pe zona afectată.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.

Lasă-ne feedback despre noul site Gândul.info